Novosti

RAZVOJNA AGENCIJA MRAV d.o.o.

Održana Početna konferencija projekta „Izrada tehničke dokumentacije za istraživanje geotermalne vode na području Batine, Grad Kutina“

Održana Početna konferencija projekta „Izrada tehničke dokumentacije za istraživanje geotermalne vode na području Batine, Grad Kutina“
Dana 16.03. u prostorijama PUNK-a održana je Početna konferencija projekta „Izrada tehničke dokumentacije za istraživanje geotermalne vode na području Batine, Grad Kutina“. Voditelj projekta, Stjepan Badanjak i tehnički koordinator, Mišel Novosel predstavili su gostima najvažnije stavke projekta i objasnili u kojoj se fazi projekt trenutno nalazi, koji su ciljevi ostvareni i koji se planiraju ostvariti do završetka projekta u travnju 2024. Ukazali su na potencijale koje geotermalna energija nudi i prednosti koje bi od nje mogao imati Grad Kutina i Moslavačka regija. Istakli su da su zadovoljni dosadašnjim tijekom realizacije projekta i optimistično ulaze u sljedeće faze njegove provedbe. 

Provedba ovog projekta skup je i zahtjevan proces, te će njegovi rezultati biti vidljivi kroz nešto duži period, no s obzirom na trenutno stanje s energentima neophodno je pronaći alternativne izvore energije. 

Tehnička dokumentacija izradit će se s kako bi se ostvarili ciljevi istraživanja, dok je osnovni cilj ispitati geotermalni potencijal područja Grada Kutine. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 231.675,22 €, od čega su 84% bespovratna sredstva EGP-a.  Trajanje projekta je od 4. mjeseca 2022. – 4. mjeseca 2024. godine. Projekt je financiran putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora 2014. – 2021. od strane država donatora Islanda, Lihtenštajna i Norveške, u okviru Programa energije i klimatske promjene.

ZAJEDNO ZA ZELENU EUROPU

Galerija fotografija

Podjeli ovu stranicu:

Imate ideju za projekt?

Imate ideju za projekt ili Vam je potrebna naša pomoć?

Slobodno nas kontaktirajte putem kontakt obrasca ili na broj telefona: +385 44 659 078. Pošaljite upit