Novosti

RAZVOJNA AGENCIJA MRAV d.o.o.

Projektom RA Mrav i SŠ Tina Ujevića osigurana sredstva za nove robote!

Projektom RA Mrav i SŠ Tina Ujevića osigurana sredstva za nove robote!
Projekt Razvojne agencije Mrav i SŠ Tina Ujevića pod nazivom Robo(hobi)tičari našao se među projektima izabranim za financiranje u sklopu Poziva za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2023./2024. Zahvaljujući dodijeljenim financijskim sredstvima u iznosu od 1.952,01 € škola je nabavila SPIKE Prime robote koji su omogućili kvalitetnije izvođenje izvannastavne aktivnosti robotičara u smislu e-učenja i korištenja tehnologije koje učenicima omogućava pristup izvorima specifičnog znanja, rad s novom i modernijom opremom i usavršavanje vještina potrebnih za sudjelovanje na natjecanjima. Svoje nove robote koristili su i za pripremanje za FIRST LEGO League natjecanje održano 17. veljače na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

FIRST® LEGO® League (FLL) je međunarodni, multidisciplinarni istraživački program koji želi u djeci probuditi znanstvenika koji će promišljati o problemima oko sebe i tražiti način kako ih riješiti. Tema natjecanja bio je „Masterpiece“ - projekt koji povezuje umjetnost i tehnologiju. Učenici su trebali uočiti i istražiti problem, dizajnirati novi ili poboljšati postojeće rješenje na temu umjetnosti te prezentirati svoj projekt i objasniti kakav učinak ima na okolinu. 

Natjecateljska ekipa SŠ Tina Ujevića pod nazivom TIN ostvarila je 5. rezultat od 28 prijavljenih ekipa i time ostvarila plasman u finale Adria regije u Sloveniji u ožujku ove godine. 

Čestitamo učenicima i mentorima na ostvarenom uspjehu na natjecanju i veselimo se budućim projektnim prijedlozima s gimnazijom za koje se nadamo da će biti jednako uspješni i pomoći školi u nabavi sredstava kojima će poboljšavati obrazovanje i vještine svojih učenika. 

Podjeli ovu stranicu:

Imate ideju za projekt?

Imate ideju za projekt ili Vam je potrebna naša pomoć?

Slobodno nas kontaktirajte putem kontakt obrasca ili na broj telefona: +385 44 659 078. Pošaljite upit